Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

U bevindt zich hier: ActueelOver

Wie is Karianne Marx?


Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat anderen beweegt. In eerste instantie heb ik me bekwaamd in het analyseren van filosofische teksten uit de Westerse traditie om te begrijpen waar het de auteur nu werkelijk om ging. De voldoening die het op deze manier verkrijgen van inzicht me geeft deel ik graag met anderen, door samen te lezen en de teksten in hun historische context te plaatsen. Daarnaast zet ik mijn vermogen om complexe zaken te ontwarren in bij conflictsituaties. Als mediator begeleid ik mensen bij het proces om samen een tot een bevredigende oplossing te komen.

Lees meer...

Helder begrijpen wat belangrijk is

Ik wil mezelf, mijn medemens en wereld helder begrijpen en anderen helpen dat ook te doen. Ik wil begrijpen wat belangrijk is, om daarnaar te kunnen leven.

 

Begrijpen is
met het verstand vatten; de aard, betekenis, het gevolg van iets, het karakter enz. van iem. zich in de geest naar waarheid voorstellen

Helder  is
doorzichtig (als het over zien gaat)
zonder bijklanken (als het over horen gaat)
Als het over begrijpen gaat, betekent helder voor mij, zonder vaagheid en opsmuk, zonder poespas en moeilijke woorden.

Belangrijk is
waar het in het leven om gaat, wat waardevol is. Dit kan per persoon verschillen, hoewel veel mensen ook dezelfde dingen belangrijk en waardevol vinden.

 

Pas als je helder begrijpt wat (voor jou) van belang is, wat waardevol is kun je je leven daarop inrichten. Dit is echter niet altijd gemakkelijk. We kunnen ons voordeel doen met een lange geschiedenis van denkers die hebben geprobeerd te doorgronden wat daadwerkelijk van waarde is in het leven. De meesten van ons weten ook wel zo ongeveer wat ze belangrijk vinden. Toch is het niet altijd zo gemakkelijk om in concrete situaties te vinden waar het werkelijk om gaat, of te handelen op een manier waardoor we die dingen kunnen bereiken die werkelijk van waarde voor ons zijn. Niet alles wat op het eerste gezicht belangrijk lijkt is het ook.

Lees meer...

Publicaties

Over mijn onderzoek naar Karl Leonhard Reinhold zijn de volgende publicaties verschenen.

Lees meer...
Ga naar boven